Tentoonstelling

Op dit moment heeft FOTODOK geen tentoonstelling maar op 9 maart 2018 vindt de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling over (de toekomst van) werk. Zet die datum dus alvast in je agenda! Deze tentoonstelling zal te zien zijn t/m 27 mei bij FOTODOK op de Lange Nieuwstraat 7.

In tijden waarin nieuwsberichten steeds korter worden en sneller hun nieuwswaarde verliezen, waarin we dagelijks overspoeld worden met duizenden beelden en een onophoudelijke stroom aan informatie, is er volgens FOTODOK behoefte aan achtergrondverhalen. Achtergrondverhalen bieden verdieping, soms zelfs bezinning en dragen bij aan een beter begrip van de wereld waarin we leven. Het vertrouwd raken met en leren lezen van documentair beeld door middel van tentoonstellingen, educatie, verdieping en participatie is een belangrijke focus.

FOTODOK gelooft in documentairefotografie als middel om mensen anders naar de wereld te laten kijken en op die manier de maatschappij een spiegel voor te houden.
De blik van FOTODOK houdt niet op bij de landsgrenzen en zij is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de (inter)nationale documentairefotografie. In haar programma’s is er aandacht voor zowel gevestigde namen als jong talent. FOTODOK wil haar publiek op elk niveau aanmoedigen – van kinderen tot volwassenen, van fotografieliefhebber tot beeldprofessional – een stap verder te zetten dan het voor hem bekende.