Power of Watereen foto-evenement van FOTODOK i.s.m. Message in a Photo (MiaP)

Het foto-evenement Power of Water toont (nieuw) werk van (inter)nationale fotografen over het belang van water. Te zout, te droog, te nat, te weinig, te vuil, dreigend, gecultiveerd, megalomaan, poëtisch, grondrecht of niet, van wie is water eigenlijk? En wat als het er niet meer is? Er spelen allerlei dringende waterzaken die ons persoonlijk kunnen raken, ook al liggen we er in Nederland niet direct wakker van omdat we erop vertrouwen dat alles goed is geregeld. De series uit Power of Water laten zien dat water een eerste levensbehoefte is en niet stopt bij landsgrenzen. Power of Water laat iedereen met uitdagende fotografie op een andere manier over water nadenken.

Bekijk de tentoonstelling – ontworpen i.s.m. Sybren Kuyper – buiten op het Domplein en binnen bij FOTODOK aan Lange Nieuwstraat 7. Woon een van de activiteiten bij zoals de filmscreening van Burtynsky’s film WATERMARK in filmtheater ‘t Hoogt; de lezing van NOOR fotograaf Kadir van Lohuizen of de kinderworkshop van de Waterspaarders van de Missing Chapter Foundation bij FOTODOK. Houd voor de volledige programmering de website, Facebook en de Nieuwsbrief in de gaten.

Voor Power of Water werkt FOTODOK samen met MiaP Foundation. MiaP biedt jaarlijks fototalent de mogelijkheid om maatschappelijk relevant werk te maken. Zij brengt hiermee maatschappelijk relevante thema’s onder de aandacht van een nieuw en breed publiek.

 

 

INFO

Power of Water
een foto-evenement van FOTODOK i.s.m. Message in a Photo (MiaP)
WAAR

Lange Nieuwstraat 7

WANNEER 07-09-2014 t/m 26-10-2014
OPENINGSTIJDEN

Woensdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00

LINKS

Power of Water

ARCHIEF