ARCHIEF EDUCATIE

FOTOKIDS WORKSHOP HERFSTVAKANTIE 18 oktober

Kom in de herfstvakantie meedoen met een fotografie workshop! De eerstvolgende editie is woensdag 18 oktober 2023. Hoe kun je in 3 beelden een verhaal vertellen? Samen met fotograaf Loes Coolen maak je in deze workshop kennis met 3 vormen van fotografie: het portret, het landschap en het stilleven. We gaan op onderzoek uit om te ontdekken hoe deze foto’s samen een verhaal kunnen vertellen. Je hoeft geen camera of smartphone te hebben om mee te kunnen doen!

Lees verder

Samen Sterk – met groep 6/7/8 op onderzoek in de tentoonstelling Whispers and Shouts.

Het is donderdagmiddag en ik, Elsbeth, ben met leerlingen van groep 6/7/8  van basisschool de Odysee in gesprek in de tentoonstelling Whispers & Shouts. Voices of Ukrainian Women Photographers.  We hebben net een klein fragment gekeken van Sumuyu Soms van Darina Iyudina en bespreken wat de leerlingen allemaal gezien  en gehoord hebben. ‘Weet je’ zegt een jongen naast me ‘ ik had heel iets anders verwacht te zien’.

Lees verder

200 Utrechtse scholieren maken fotodocumentaires over familieverhalen  

In de periode van november 2022 tot en met april 2023 werken 200 scholieren van X11 en GLU aan een fotodocumentaire, onder leiding van professionele fotografen en vakdocenten van de school rondom het thema ‘familieverhalen’.  Voor deze elfde editie zijn de begeleidende professionals: Michelle Piergoelam, Jesper Boot en Vincent Sparreboom die als filmmaker de primeur heeft om de leerlingen te inspireren met documentairefilm.

Lees verder

Virtuele kinderexpositie Welcome To My World

In deze virtuele tentoonstelling zie je een impressie van museale presentatie van het werk gemaakt door de leerlingen, hun verhaal staat centraal – wie ben jij, wat is jouw verhaal, wat heb jij gemaakt en waarom? Lees, zie en hoor meer over wie deze kinderen zijn en wat zij ons te vertellen hebben.

Lees verder

Emoties in fotografie – Impressie FOTOKIDS #19

In de herfstvakantie was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van onze geliefde FOTOKIDS workshop! Stagiaire Mariken Maas gebruikte de tentoonstelling Part of Me… Shaping Mental Spaces als basis voor een workshop waarin de kinderen emoties in fotografie gingen onderzoeken. Een klein kijkje in de keuken!

Lees verder

FOTOKIDS#19 | Herfstvakantie workshops 7 – 16 jaar

Kom deze herfstvakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen op dinsdag 25 oktober?

Dit keer onderzoeken we gevoelens en emoties in fotografie.

Lees verder

What’s your Story? Leerlijn MBO

Goed kunnen vertellen in brede zin, beargumenteren waarom je bepaalde keuzes maakt, maar ook met een kritische blik jezelf, je werk, en de wereld om je heen bekijken zijn essentiële vaardigheden van de toekomst net zoals overtuigingskracht, zelfvertrouwen en onderscheidend zijn. Met de leerlijn visual storytelling What’s your story? willen we mbo-studenten deze vaardigheden laten ontwikkelen en hen de mogelijkheid bieden tot experiment binnen de brede context van kunst en cultuur.

Lees verder

Welcome To My World – 15/7 – 7/8

Een dubbeltentoonstelling over identiteit & familie door de ogen van jongeren, met werk van leerlingen van IMC on Tour én de winnaars & genomineerden van de FOTODOK Scholieren Award 2022. Kijk mee door de ogen van kinderen en jongeren in deze bijzondere dubbeltentoonstelling. Hoe maak je verbinding met een plek als alles nieuw voor je is? Wat is jouw verhaal dat jij wil vertellen? Wat betekent familie voor je, en welke verhalen zijn daarmee verbonden?

Lees verder

FOTOKIDS#18 | Herfstvakantie workshops 7 – 11 jaar

Kom deze herfstvakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen?

Leer in deze workshop een verhaal vertellen waarbij de nabewerking een grote rol speelt. We laten ons inspireren door surrealistische kunstenaars en fotografen en laten onze fantasie de vrije loop. Wat voor beeldverhalen kan je creëren als deze niet realistisch hoeven te zijn? Kom het ontdekken en geef je op!

Lees verder

Welcome to my world

FOTODOK, IMC on Tour en IMC Weekendschool Utrecht nodigen je uit voor Welcome To My World op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021. Blik mee vooruit naar de toekomst en kijk mee door de ogen van kinderen en jongeren in deze bijzondere tentoonstelling. Hoe maak je verbinding met een plek als alles nieuw voor je is? Wat zijn jouw toekomstdromen? Binnen het overkoepelende thema Welcome To My World werkten de leerlingen van IMC Weekendschool en IMC on Tour onder begeleiding van FOTODOK aan de fotografische verbeelding van deze vragen.

Lees verder

FOTOKIDS#17 | Meivakantie workshops 12 – 16 jaar

Kom deze meivakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen?

Leer in deze workshop een verhaal vertellen waarbij de nabewerking een grote rol speelt. We laten ons inspireren door surrealistische kunstenaars en fotografen en laten onze fantasie de vrije loop. Wat voor beeldverhalen kan je creëren als deze niet realistisch hoeven te zijn? Kom het ontdekken en geef je op!

Lees verder

Steun Fotodok

Nieuwsbrief