ARCHIEF EDUCATIE

Emoties in fotografie – Impressie FOTOKIDS #19

In de herfstvakantie was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van onze geliefde FOTOKIDS workshop! Stagiaire Mariken Maas gebruikte de tentoonstelling Part of Me… Shaping Mental Spaces als basis voor een workshop waarin de kinderen emoties in fotografie gingen onderzoeken. Een klein kijkje in de keuken!

Lees verder »

FOTOKIDS#19 | Herfstvakantie workshops 7 – 16 jaar

Kom deze herfstvakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen op dinsdag 25 oktober?

Dit keer onderzoeken we gevoelens en emoties in fotografie.

Lees verder »

What’s your Story? Leerlijn MBO

Goed kunnen vertellen in brede zin, beargumenteren waarom je bepaalde keuzes maakt, maar ook met een kritische blik jezelf, je werk, en de wereld om je heen bekijken zijn essentiële vaardigheden van de toekomst net zoals overtuigingskracht, zelfvertrouwen en onderscheidend zijn. Met de leerlijn visual storytelling What’s your story? willen we mbo-studenten deze vaardigheden laten ontwikkelen en hen de mogelijkheid bieden tot experiment binnen de brede context van kunst en cultuur.

Lees verder »

Welcome To My World – 15/7 – 7/8

Een dubbeltentoonstelling over identiteit & familie door de ogen van jongeren, met werk van leerlingen van IMC on Tour én de winnaars & genomineerden van de FOTODOK Scholieren Award 2022. Kijk mee door de ogen van kinderen en jongeren in deze bijzondere dubbeltentoonstelling. Hoe maak je verbinding met een plek als alles nieuw voor je is? Wat is jouw verhaal dat jij wil vertellen? Wat betekent familie voor je, en welke verhalen zijn daarmee verbonden?

Lees verder »

FOTOKIDS#18 | Herfstvakantie workshops 7 – 11 jaar

Kom deze herfstvakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen?

Leer in deze workshop een verhaal vertellen waarbij de nabewerking een grote rol speelt. We laten ons inspireren door surrealistische kunstenaars en fotografen en laten onze fantasie de vrije loop. Wat voor beeldverhalen kan je creëren als deze niet realistisch hoeven te zijn? Kom het ontdekken en geef je op!

Lees verder »

Welcome to my world

FOTODOK, IMC on Tour en IMC Weekendschool Utrecht nodigen je uit voor Welcome To My World op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021. Blik mee vooruit naar de toekomst en kijk mee door de ogen van kinderen en jongeren in deze bijzondere tentoonstelling. Hoe maak je verbinding met een plek als alles nieuw voor je is? Wat zijn jouw toekomstdromen? Binnen het overkoepelende thema Welcome To My World werkten de leerlingen van IMC Weekendschool en IMC on Tour onder begeleiding van FOTODOK aan de fotografische verbeelding van deze vragen.

Lees verder »

FOTOKIDS#17 | Meivakantie workshops 12 – 16 jaar

Kom deze meivakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal. Kom je ook meedoen?

Leer in deze workshop een verhaal vertellen waarbij de nabewerking een grote rol speelt. We laten ons inspireren door surrealistische kunstenaars en fotografen en laten onze fantasie de vrije loop. Wat voor beeldverhalen kan je creëren als deze niet realistisch hoeven te zijn? Kom het ontdekken en geef je op!

Lees verder »

FOTOKIDS#17 | Meivakantie workshops 7 – 11 jaar

Kom deze meivakantie meedoen met een fotografie workshop! Er staat weer een mooi programma klaar voor kinderen om te experimenteren met fotografie een beeldtaal.

Het zonnige weer is terug van weggeweest! Daar gaan we natuurlijk goed gebruik van maken. In deze editie van FOTOKIDS gaat we terug naar de analoge basis van fotografie: we gaan experimenteren met fotoafdrukken maken met de zon én we bouwen een eigen camera van een Pringles-bus. Je begrijpt al wat het huiswerk is 😉 Kom je ook meedoen?

Lees verder »
No more posts to show

Steun Fotodok

Nieuwsbrief