ARCHIEF

Virtuele kinderexpositie Welcome To My World

In deze virtuele tentoonstelling zie je een impressie van museale presentatie van het werk gemaakt door de leerlingen, hun verhaal staat centraal – wie ben jij, wat is jouw verhaal, wat heb jij gemaakt en waarom? Lees, zie en hoor meer over wie deze kinderen zijn en wat zij ons te vertellen hebben.

Lees verder

Hoogt X FOTODOK – All The Beauty And The Bloodshed

Op 5 februari om 14.30 organiseert FOTODOK in samenwerking met Hoogt on Tour een voorgesprek met kunstenaars Mandy Nijhof en Mieke Hessels naar aanleiding van Laura Poitras’ documentaire over Nan Goldin All the Beauty and the Bloodshed. De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie.

Lees verder

Lighthouse interview #1 – Kevita Junior

Stagiaire Robin Schaap, student aan de Reinwardt Academie richt zich in haar onderzoek op de verdere ontwikkeling van FOTODOK’s talentenprogramma. Voor haar onderzoek interviewt ze alle deelnemers aan deze editie van Lighthouse. Voor het eerste interview maken we kennis met Kevita Junior, documentaire- en portretfotograaf.

Lees verder

FOTODOK Book Club #32 op 8 december

Op 8 december staan de verhalen uit drie fotoboeken centraal op het podium van de Cloud Nine in TivoliVredenburg op de FOTODOK Book Club. Rob Hornstra ontvangt in deze 32e editie Laia Abril, Youqine Lefèvre en Friso Keuris.

Lees verder

Emoties in fotografie – Impressie FOTOKIDS #19

In de herfstvakantie was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van onze geliefde FOTOKIDS workshop! Stagiaire Mariken Maas gebruikte de tentoonstelling Part of Me… Shaping Mental Spaces als basis voor een workshop waarin de kinderen emoties in fotografie gingen onderzoeken. Een klein kijkje in de keuken!

Lees verder

Ontwikkeling Machinerie stopt

Samen met Hoogt on Tour, het Nederlands Filmfestival, Stichting de Machinerie, EWU en de Gemeente Utrecht heeft FOTODOK de afgelopen jaren hard gewerkt aan de Machinerie, een huis voor vernieuwende beeldcultuur in Utrecht  Samen met deze partners, een lange lijst met potentiële huurders en andere geïnteresseerden zijn met heel veel enthousiasme en energie plannen gesmeed…

Lees verder

Open call Fotodok Book club

Sinds 2015 deelt fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra vier keer per jaar zijn passie voor fotoboeken met een breed publiek. In 2018 kwam Sterre Sprengers als mede-presentator de Book Club versterken. En dat was fijn voor Rob en het maakte de Book Club nog leuker. Sterre stopt na de 31e Book Club 12 oktober nu ze in haar werk bij de Correspondent een nieuwe functie vervult. We zoeken daarom een nieuwe co-host voor de FOTODOK Book Club.

Lees verder

Grounding

Grounding, je thuis (gaan) voelen, wat is daar voor nodig? Drie fotografen werken aan dit thema en nemen je mee naar voor hen belangrijke plekken in Utrecht, de stad. zonder muren. Met Grounding kijken we letterlijk om ons heen, om te zien waar, hoe en met wie we leven, om onszelf nog dieper in de stad te verankeren.

Lees verder

Steun Fotodok