BEELD VAN DE WEEK #1​

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen of van het internet. Zonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

BEELD VAN DE WEEK #1

1a   Wat zie je als eerste als je naar deze foto kijkt?
1b   Waardoor komt dat?
2     Noem een tegenstelling die je ziet in dit beeld.
3     Bedenk een titel voor deze foto.

Toen je deze foto voor het eerst zag, dacht je vast: huh? Kijk nu nog eens goed en zoom eens in op de auto’s. Als je beter kijkt zie dat de auto’s niet echt zijn, en zelfs een beetje verkleurd door het zonlicht. Aan de rechterkant zie een mensen op een muurtje zitten maar als je de foto wat inzoomt zie dat ze van plastic zijn.  Een gibbon (kleine mensaap) loopt tussen miniatuurauto’s in de dierentuin van het miniaturen park Bakchisaray in de Krim. In een gedeelte van het park lopen die dieren rond in een in het klein nagemaakte stad en dat levert veel (te) gekke beelden op. Kijk maar eens hier.

 

Details:

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen. Zonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

Meer Beeld van de week

Steun Fotodok

Nieuwsbrief