BEELD VAN DE WEEK #5

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen of van het internet. Zonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

1.  Beschrijf deze foto aan iemand anders, het liefste iemand die de foto niet gezien heeft. Er is 1 regel: je mag de woorden kerst en kerstboom niet gebruiken. 

 

2. Wat denk je dat er zich voor én na dit moment op de foto heeft afgespeeld?

 

3. Waarom zou de fotograaf deze foto gemaakt hebben denk je?

Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt met kerstmis? Lekker koud weer, misschien wel een witte kerst. Een grote versierde boom, gezellige lichtjes. De familie bij elkaar. Veel eten.  

 

Fotograaf Trent Parke laat een net iets andere kerst zien dan je misschien gewend bent. Want als je in Australië woont is het tijdens kerst hoogzomer en kan je lekker het kerstdiner in je zwembroek in de tuin eten.

 

In zijn serie The Christmas Tree Bucket laat de fotograaf zien dat kerst ook kan bestaan uit ruziënde peuters, barbecues, een boom die de Australische hitte niet meer aan kan en de pech dat je kerst al spugend boven een emmer doorbrengt. 

 

Bekijk meer van dit bijzondere kerstverhaal hier en hier.

 

Nu is het bijna kerst. Beleef de komende dagen eens door de bril van een fotograaf zoals Trent Parke. Wat zouden momenten zijn die jij vast wil leggen? De hond die de kerstboom heeft omgegooid misschien? Een tafel vol vieze borden? Een niet zo goed gelukt kerstrecept? Misschien zijn dat later wel de beste herinneringen! 

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen. Zonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

Meer Beeld van de week

Steun Fotodok

Nieuwsbrief