De FOTODOK Book Club is hét podium voor verhalen uit fotoboeken. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en creatief hoofdredacteur van De Correspondent Sterre Sprengers de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

 

Fotografen 

Sinds de Book Club bestaat hebben we al verscheidende fotografen mogen ontvangen, van grootheden tot minder bekende maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze documentaire fotografie maken. Het zijn fotografen met een hart voor verhalen. Zie  hieronder een selectie van de fotografen die we hebben mogen ontvangen.

Wil je weten wie er de volgende Book Club komen bekijk de eventlijst op deze pagina.

Presentatie

De presentatie van de Book Club ligt in de handen van Rob Hornstra  en Sterre Sprengers. Door de kennis en nieuwsgierigheid die zij over het vak fotografie en vormgeving bezitten stellen zij net even de vragen die unieke antwoorden opleveren. 

Rob Hornstra

 Rob Hornstra, geboren in 1975 in Nederland, is een Nederlandse fotograaf van voornamelijk langlopende documentaire projecten, zowel in eigen land als over de hele wereld. Hij publiceerde verschillende boeken met solowerk, produceerde documentaireseries voor diverse internationale tijdschriften en nam deel aan talloze solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2009 startte Hornstra samen met schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen The Sochi Project, dat uitmondde in het overzichtsboek An Atlas of War and Tourism in the Caucasus en een tentoonstelling die door Europa, Amerika, India en Canada toerde. Hij is de oprichter en voormalig artistiek directeur van FOTODOK – Ruimte voor Documentaire Fotografie. 

Sterre Sprengers

Sterre Sprengers, geboren in 1984 in Nederland  is opgeleid als documentair fotograaf aan de KABK, daarna werkte ze een aantal jaar als chef beeldredactie bij nrc.next, was ze jury- lid bij de Zilveren Camera en Steenbergen Stipendium. Tegenwoordig zou je haar kunnen kennen als creative editor in chief bij de Correspondent.  Daarnaast is ze nog gastdocent bij de Royal Academy of Art. Je kan haar alles vragen over beeld en beeldvorming. 

Steun Fotodok

Nieuwsbrief