EDUCATIE

FOTODOK maakt al bijna 10 jaar kinderen en jongeren wegwijs in fotografie met inspirerende onderwijsprogramma’s. Fotografie als beeldend middel om jezelf expressief en artistiek te uiten, om je verhaal te vertellen, maar ook als functioneel middel om de wereld tot je te nemen. Begrijpend leren kijken als belangrijke aanvulling op begrijpend leren lezen en rekenen. We trainen vaardigheden rondom visuele geletterdheid, mediawijsheid en 21st century skills en stimuleren de creatieve en artistieke ontwikkeling.

Nu bijna ieder kind al een smartphone bezit, is begrijpend kunnen kijken en je met de juiste kennis en vaardigheden kunnen verhouden tot de beeldcultuur  om ons heen belangrijker dan ooit.

Samenwerken met ons? Neem contact op met educatie@fotodok.org

FOTOKIDS – WORKSHOPS TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Hoe maak je eigenlijk een foto? Met een camera natuurlijk! Maar niet in deze workshop. We maken foto’s zonder camera met behulp van daglicht, een fotogram. Ga eerst buiten of binnen schatten zoeken die je kan gebruiken voor je compositie of teken zelf iets. De mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat is altijd magisch!

Lees verder »

Spelen met licht, kader en perspectief – FotoKids: workshop fotografie

‘Wow – dit is gaaf!’ Drie paar enthousiaste ogen zijn gericht op het schermpje van de camera van één van hen. We zien een portret met een ‘analoog’ special effect. Nog niet helemaal tevreden met het resultaat gaan de meiden geconcentreerd verder aan hun kunstwerk. Er ligt één meisje op de grond met een zwarte doek onder en rondom haar hoofd.

Lees verder »

Steun Fotodok

Nieuwsbrief