EDUCATIE

FOTODOK maakt al bijna 10 jaar kinderen en jongeren wegwijs in fotografie met inspirerende onderwijsprogramma’s. Fotografie als beeldend middel om jezelf expressief en artistiek te uiten, om je verhaal te vertellen, maar ook als functioneel middel om de wereld tot je te nemen. Begrijpend leren kijken als belangrijke aanvulling op begrijpend leren lezen en rekenen. We trainen vaardigheden rondom visuele geletterdheid, mediawijsheid en 21st century skills en stimuleren de creatieve en artistieke ontwikkeling.

Nu bijna ieder kind al een smartphone bezit, is begrijpend kunnen kijken en je met de juiste kennis en vaardigheden kunnen verhouden tot de beeldcultuur  om ons heen belangrijker dan ooit.

Samenwerken met ons? Neem contact op met educatie@fotodok.org

De waarde van verwondering – door Janneke Aronson

‘Haha, ze dragen haaienmaskers.’ Een groepje kinderen kijkt geboeid naar een foto van twee jongetjes aan het strand die een speelgoedmasker op hebben. Ze beginnen er lustig op los te associëren. Misschien is de lucht wel giftig daar en kunnen ze zonder masker niet leven. Of horen ze bij een geheim groepje. De wildste ideeën komen tot leven en ieders fantasie is geprikkeld.

Lees verder »

Steun Fotodok

Nieuwsbrief