EDUCATIE

FOTODOK maakt al bijna 10 jaar kinderen en jongeren wegwijs in fotografie met inspirerende onderwijsprogramma’s. Fotografie als beeldend middel om jezelf expressief en artistiek te uiten, om je verhaal te vertellen, maar ook als functioneel middel om de wereld tot je te nemen. Begrijpend leren kijken als belangrijke aanvulling op begrijpend leren lezen en rekenen. We trainen vaardigheden rondom visuele geletterdheid, mediawijsheid en 21st century skills en stimuleren de creatieve en artistieke ontwikkeling.

Nu bijna ieder kind al een smartphone bezit, is begrijpend kunnen kijken en je met de juiste kennis en vaardigheden kunnen verhouden tot de beeldcultuur  om ons heen belangrijker dan ooit.

Samenwerken met ons? Neem contact op met educatie@fotodok.org

BEELDBLOG – Terugblik FOTOKIDS door Janneke Aronson

Van een Foto Remake met foto’s van Jan Hoek en Terje Abusdal tot een Fotosafari: op jacht naar kleuren, vormen of gezichtjes. En van ambachtelijke fotogrammen, fotograferen zonder camera, maar met zonlicht, tot een workshop portretteren: klassiek of juist een beetje gek.

Lees verder »

De magie van fotograferen zonder camera

Tegenwoordig kun je prima fotograferen met je mobieltje, maar als je maar ver genoeg teruggaat in de tijd kom je zelfs bij foto’s die gemaakt zijn zonder camera. Huh? Maar hoe werkt dat dan? En kan dat nu nog steeds? Een kijkje in de workshop Fotogram van Fotodok.

Lees verder »

Steun Fotodok

Nieuwsbrief