Detail
Live talk-show waarin fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra op het podium in gesprek gaat met makers van fotoboeken: fotografen, ontwerpers en uitgevers worden aan de tand gevoeld over hun laatste project. Internationale gasten van allure vertellen het verhaal achter hun laatste project en de keuzes die ze gemaakt hebben bij het tot stand komen van hun publicatie. Levendige gesprekken met af en toe een kritische noot gegarandeerd. Per Book Club worden drie boeken besproken met hun maker. De boeken in kwestie zijn (mits niet uitverkocht) op de avond te koop. Een mooie gelegenheid om er meteen een te laten signeren!
Om 19.00 is er voor bezoekers van de FOTODOK Book Club de mogelijkheid een gratis rondleiding te volgen door Rob Hornstra’s tentoonstelling Man Next Door.
De gasten van de 12e FOTODOK Book Club zijn:
Simon Roberts (UK) is geïnteresseerd in de relatie tussen ons landschap en ons begrip van identiteit en gemeenschappelijkheid. Zijn laatste boek Merrie Albion – Landscape Studies Of A Small Island bevat foto’s die Roberts in de afgelopen 10 jaar in Engeland heeft gefotografeerd. Hij richtte zich hierbij op plekken waar mensen samenkomen, met een gezamenlijk doel. Van vliegshows tot basketbalvelden en winkelcentra; Merrie Albion – Landscape Studies Of A Small Island biedt een blik in de Britse identiteit, in een tijd dat die onder hoogspanning staat.
Mathieu Asselin (FR) komt praten over zijn omvangrijke project Monsanto, a photographic investigation. Asselin probeert met zijn fotografie aangevuld met een overweldigende hoeveelheid aan archiefmateriaal inzicht te verschaffen in de bedrijfsvoering van een van de meest controversiële bedrijven ter wereld. Met dit werk won Asselin in 2016 de Prix du Livres van het fotofestival Les Rencontres d’Arles, en is hij genomineerd voor de prestigieuze Deutsche Börse Photography Foundation prijs 2017.
Esther Hovers (NL) bevraagt in haar boek False Positives de ‘intelligente’ surveillance systemen die worden ingezet om de publieke ruimte in de gaten te houden. Gestuurd door algoritmes zoeken deze systemen naar van te voren bepaald gedrag dat kan duiden op criminele activiteiten. Hovers wil met haar werk aanzetten tot een gesprek over de toenemende controle over ons gedrag door autonome systemen.
Jan Banning (NL) komt in het item Van Eigen Bodem vertellen over zijn boek Red Utopia, waarvoor hij in een eerdere Book Club editie een crowd-fund oproep heeft gedaan. Red Utopia is een visueel onderzoek naar de stand van het communisme 100 jaar na de Russische Revolutie.
Let op: deze laatste editie in 2017 van de Book Club is uitverkocht! In 2018 zijn we bij je terug met een nieuwe reeks.
Start Date
Location
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht