Lighthouse

FOTODOK ziet het als haar verantwoordelijkheid om niet alleen zichtbaarheid te creëren voor het werk van opkomende beeldmakers, maar ook om ze op andere manieren te ondersteunen. Dat doen we door ons netwerk open te stellen en door een platform en een plek te zijn waar ze zich kunnen doorontwikkelen.

 

Lighthouse is een programma dat FOTODOK is gestart in 2019. Jaarlijks financieren, begeleiden en ondersteunen we met Lighthouse 10 gemotiveerde opkomende fotografen. Door middel van masterclasses en inspiratiesessies ontwikkelen ze een nieuw projectplan. De focus van Lighthouse ligt op de artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van de talenten.

Crowdfunding Lighthouse talent

Help onze fotografische projecten te transformeren naar drie-dimensionale draagbare presentaties waarmee we de harten van het publiek kunnen winnen in de openbare ruimte!

Lees verder

MEET THE FOTODOK TALENTS Lighthouse 2020/2021

Hoe kun je als jonge maker jezelf ontwikkelen terwijl de wereld wordt stilgelegd door een pandemie? Hoe kun je maatschappelijke kwesties aankaarten wanneer je publiek zijn bewegingsvrijheid kwijt raakt? En hoe kun je je financieel staande houden terwijl de economie krimpt? Het ondersteunen van beeldmakers is belangrijk om onszelf te blijven voeden met nieuwe perspectieven.

Lees verder

Lighthouse 2020/2021 juryrapport

Hoe kun je als jonge maker jezelf ontwikkelen terwijl de wereld wordt stilgelegd door een pandemie? Hoe kun je maatschappelijke kwesties aankaarten wanneer je publiek zijn bewegingsvrijheid kwijt raakt? En hoe kun je je financieel staande houden terwijl de economie krimpt? Het ondersteunen van beeldmakers is belangrijk om onszelf te blijven voeden met nieuwe perspectieven. Als we grip willen krijgen op

Lees verder

Meld je nu aan voor Lighthouse 2020/2021

Ben je deze zomer afgestudeerd als documentair fotograaf of beeldmaker aan een Nederlandse academie binnen een afdeling fotografie? Wil je een programma volgen dat je ondersteunt en inspireert om een nieuw projectplan te ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor Lighthouse, hét programma dat nieuw talent helpt om bijzondere ideeën uit te werken tot een waardevol en overtuigend projectplan.

Lees verder

ALLEEN MAAR WINNAARS – LIGHTHOUSE 2019/2020

In Augustus 2019 is FOTODOK gestart met een nieuw talent ontwikkelingsprogramma voor jonge fotografen. Met Lighthouse biedt FOTODOK negen recent afgestudeerde fotografen en beeldmakers de mogelijkheid een nieuw project te ontwikkelen.

Lees verder

Schrijf je nu in voor Lighthouse!

Lighthouse is een nieuw programma van FOTODOK voor talentontwikkeling. Ben je deze zomer afgestudeerd als beeldmaker aan een Nederlandse academie binnen een afdeling fotografie, ben je geïnteresseerd in het thema collectief geheugen en de rol van beeld daarin? 

Lees verder

Steun Fotodok

Nieuwsbrief