6 september – 25 oktober 2015
Met werk van: Laia Abril, Henk Burger & Anne Lichthart, Holly Herndon, Tomas van Houtryve, Yves Kerckhoffs, Sifra Kock, Jan Koster, Rafael Lozano-Hemmer, Daniel Mayrit, Simon Menner, Yann Mingard, Ruben Pater & Jaap van Heusden, Milan Rijnders, Hito Steyerl, Jens Sundheim & Bernhard Reuss en Maarten Tromp.
Hoe zichtbaar willen we eigenlijk zijn? En hoeveel invloed hebben wij zelf nog op de verspreiding van onze (visuele) informatie? De huidige netwerksamenleving, waarin we worden overspoeld door nieuwe technologische mogelijkheden, biedt kansen en bedreigingen die vragen om bezinning. Kom naar de tentoonstelling (No) Privacy en vorm je eigen positie in dit debat.
Vanuit een caleidoscopische blik op het thema word je uitgedaagd om een eigen positie in te nemen in het actuele en urgente debat over privacy. Of het nu gaat om de inzet van drones, surveillance camera’s, het delen van informatie via internet, de toenemende bevoegdheden van de overheid om te beschikken over onze data. Het besef groeit dat we de grip op onze privacy kunnen kwijtraken. (No) Privacy toont werk van (inter)nationale fotografen en andere beeldend kunstenaars.
De tentoonstelling is een spannende combinatie van werk van fotografen uit alle delen van de wereld, samengebracht op meerdere buitenlocaties in de stad waaronder het Domplein en in de tentoonstellingsruimte van FOTODOK. In aanvulling op de tentoonstelling is er een uitgebreide randprogrammering voor dialoog en verdieping, waaronder het (No) Privacy Lab en de Fotoboekenclub. Klik hier voor het complete programma met activiteiten gedurende de tentoonstelling.
Gastcurator voor deze tentoonstelling is Jenny Smets. Smets is freelance curator. Sinds 2013 is zij werkzaam voor World Press Photo als lid van de Raad van Toezicht en trainer. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de fotografie in Vrij Nederland. Lees in haar blog wat haar inspireerde tot deze tentoonstelling.
Er wordt samengewerkt met onder meer:
Bits of Freedom, SETUP, Hacking Habitat, HKU, filmtheater ’t Hoogt, Awareways en IDFA DocLab.
Houd onze Facebookpagina, www.facebook.com/FOTODOK in de gaten voor aanvullingen op het programma.