Fotodok Talentontwikkeling

Voor jonge makers voelt FOTODOK toegankelijk en benaderbaar, waar ze makkelijk naar binnen gaan om hun portfolio te laten zien en waar ieder jaar studenten van de diverse opleidingen stagelopen. Talentontwikkeling is niet een beleidsterm maar zit in het DNA van FOTODOK. Al bij de eerste expositie in 2008 was er geld én begeleiding beschikbaar voor jonge makers om nieuw werk te realiseren.

Met het Stipendium Dialoog keren we jaarlijks € 3.000 uit aan een startende fotograaf die naast dit bedrag ook begeleiding van FOTODOK krijgt om nieuw werk in welke vorm dan ook aan het publiek te tonen.

In Blurring the Lines selecteert FOTODOK met o.a. Paris College of Art en Urbanautica eindexamentalenten van meer dan 20 internationale kunstacademies en brengt de hoogtepunten samen in een publicatie en een expositie o.a. tijdens Paris Photo.

Lighthouse is een programma voor gemotiveerde net afgestudeerde fotografen aan een Nederlandse opleiding om ze in de eerste periode na hun afstuderen met masterclasses en inspiratiesessies te ondersteunen. De fotografen ontwikkelen tijdens Lighthouse een project rond het thema van de FOTODOK tentoonstelling.

Nieuwsbrief