TENTOONSTELLING

Grounding – Stories of Migration

FOTODOK is verheugd dat Grounding – Stories of Migration als onderdeel van BredaPhoto Festival 2024 getoond wordt van 13 september tot en met 3 november 2024. De tentoonstelling toont werk van: Thana Faroq, Hanna Hrabarska, Sebastian Koudijzer i.s.m. Tyler Koudijzer, Marwan Magroun, Kevin Osepa, Giya Makondo-Wills and Nael Quraishi.

Lees verder

De Ander, het beeld en wij – tentoonstelling en publieksprogramma

Tijdens NFF presenteert FOTODOK samen met Prospektor het werk van documentairemaker Eefje Blankevoort, kunstenaar Tina Farifteh en fotograaf Cigdem Yuksel over migratie en beeldvorming. De tentoonstelling De Ander, het beeld en wij is van 22 t/m 30 september dagelijks tussen 12 en 18 uur bij FOTODOK aan de Lange Nieuwstraat 7 in Utrecht te bezoeken.

Lees verder

Help de FOTODOK Lighthouse talenten met het bereiken van een groter publiek!

Wil jij bijdragen aan de vliegende start van 10 opkomende beeldmakers tijdens het Uitfeest in Utrecht? Doneer dan nu via Voordekunst! FOTODOK presenteert tijdens het UITfeest het werk van 10 gedreven fotografen samengebracht door het Lighthouse talentprogramma van FOTODOK. Een internationale groep beeldmakers met een gedeelde liefde voor fotografie en het visueel belichten van maatschappelijk urgente thema’s.

Lees verder

FOTODOK at Recontres d’Arles – full programme

This year’s Rencontres d’Arles photofestival is very special for FOTODOK. Our exhibition HERE NEAR with the work of Mathieu Asselin, Tanja Engelberts and Sheng-Wen Lo is part of the festival’s program. Let’s meet in Arles! Reach out in person for a meeting, a tour of the exhibition or come and find us at one of the events below, we love to see you! All our events are also listed in our events section.

Lees verder

FOTODOK op Recontres d’Arles: HERE NEAR

HERE NEAR presenteert drie projecten die een reeks gelaagde en zich ontvouwende bedreigingen voor de ecologie van Arles en omgeving zichtbaar maken. Sinds 2022 werken Mathieu Asselin (FR/VE), Tanja Engelberts (NL) en Sheng-Wen Lo (TW/NL) elk aan locatiespecifiek onderzoek naar de effecten van sociaaleconomische activiteiten op de lokale ecosystemen en hun bewoners. De tentoonstelling is te zien vanaf 3 juli tot en met 24 september, 2023 op Recontres d’Arles.

Lees verder

Terugblik opening Whispers and Shouts – Voices of Ukrainian Women Photographers

Op 24 februari, exact één jaar na de nieuwe Russische invasie van Oekraïne opende FOTODOK de nieuwe tentoonstelling Whispers and Shouts. Voices of Ukrainian Women Photographers. Blik met ons mee terug op de indrukwekkende opening of breng ons een bezoek om deze verhalen tot je te nemen. De tentoonstelling op de Lange Nieuwstraat 7 en 10 (overkant) is elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12:00 en 18:00 uur tot en met 14 mei.

Lees verder

Part of Me… Shaping Mental Spaces

Ervaringen met geestelijke gezondheid lopen sterk uiteen; we verhouden ons er allemaal op een andere manier toe. Terwijl het geestelijk welzijn van sommigen zelden op de proef wordt gesteld, worden anderen frequenter en zwaarder belast. Als we erkennen dat psychische gezondheid op talloze manieren grip heeft op lichaam en geest, is het belangrijk om de stemmen te versterken van diegenen wier dagelijks leven wordt gevormd door bepaalde worstelingen of patronen. Voor de expositie Part of Me… Shaping Mental Spaces nodigt FOTODOK kunstenaars uit projecten te laten zien die een reactie zijn op hun geleefde ervaringen van verschillende geestelijke toestanden.

Lees verder

Kom naar de OPEN STUDIO: ON PROCESS AND PRACTICE van 3 t/m 24 april

De Open Studio presenteert een selectie van ”works in progress” gemaakt door 10 opkomende kunstenaars –  de deelnemers van FOTODOK’s talent programma Lighthouse 2021/2022: Chris Becher, Marvel Harris, Lena Holzer, Daniël Lokerse, Sana Mulay, Nastassja Nefjodov, Peter Pflügler, Katharina Siegel, Rens de Vries en Mirre Korevaar-Wijnja. Hoe ontstaat en ontwikkelt een fotografisch oeuvre of serie zich? Welke talloze tussenstappen worden gemaakt vanaf een eerste idee tot aan een werk dat je gerealiseerd zou noemen? Wat betekent het om je te verhouden tot het fotografisch medium in de pluralistische wereld van vandaag de dag?

Lees verder

FOTODOK opent tentoonstelling Earthlings in Atelier Néerlandais tijdens Paris Photo

Op 11 november opent FOTODOK in Atelier Néerlandais in Parijs de tentoonstelling Earthlings tijdens Paris Photo. Earthlings is een tentoonstelling van FOTODOK gemaakt in samenwerking met curator Jenny Smets. Het toont een selectie werk van kunstenaars die recentelijk zijn afgestudeerd aan de fotografieafdelingen van Nederlandse kunstacademies. De fotografen maakten deel uit van Blurring The Lines, een internationaal talentprogramma dat in 2016 is opgericht door Klaus Fruchtnis (Paris College of Art) en Steve Bisson (Urbanautica Institute).

Lees verder

Steun Fotodok

Nieuwsbrief