Tentoonstelling

Van 9 maart t/m 27 mei is bij FOTODOK in Utrecht de tentoonstelling Why Work? te zien. FOTODOK laat je door de ogen van (inter)nationale beeldmakers kijken naar de rol die werk vandaag de dag in ons leven inneemt. Why Work? is geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.

In Why Work? is werk te zien van Olivier van Breugel & Simone Mudde (NL), Yuri Ancarani (IT), Andreas Meichsner (DE), Bart Sorgedrager (NL), Hiroshi Okamoto (JP), Jan Banning (NL), Michael Mönnich (DE) en Matjaz Krivic (SI).

Iedere zaterdag en zondag staan om 13.30 en 15.30 rondleiders voor de bezoekers klaar. Op donderdagavonden zijn mensen welkom voor de Taferelen avonden bij FOTODOK. Na een rondleiding door de tentoonstelling, serveert restaurant SYR een daghap, vertellen tijdens het eten een ervaringsdeskundige en een kunstenaar over een specifiek thema binnen de tentoonstelling.

Razendsnelle technologische en geopolitieke ontwikkelingen en het vrije-marktdenken veranderen de functie van werken in onze samenleving. In een tijd waarin voorspeld wordt dat over 20 jaar de helft van de banen die we nu kennen niet meer bestaat, is het moeilijk te voorspellen hoe ons werkende leven er over 10 jaar uitziet. De toekomst van werk is letterlijk onvoorstelbaar. De tijd leert ons dat banen verdwijnen maar werk blijft. In de fototentoonstelling Why Work? geven de beeldverhalen van een diverse groep fotografen een blik op deze toekomst.

Naast de verschillende perspectieven die de documentaire fotografen bieden in Why Work? kan je testen of je baan nog wel bestaat in de toekomst en kan je ervaren welke nieuwe functies er bijkomen de komende tijd.

Beeld: Andreas Meichsner uit de serie The Beauty of Serious Work