TENTOONSTELLING

Pers – Joint Memory: Photographic Fragments

FOTODOK presenteert een selectie van media materiaal gewijd aan de tentoonstelling Joint Memory: Photographic Fragments Anastasia Mityukova. Project Iceworm – Essay door Duncan Wooldrigde voor GUP – Stefanos Tsivopoulos. The Precarious Archive – Interview door Steve Bisson voor Urbanautica – Michał Siarek. Alexander – Radio-interview door Daria Tuminas voor Stranded FM – Florian Göttke. Burning Images: Between Tradition and Politics – Essay door Merel Bem voor de Volkskrant – Tentoonstellingsreview door Merel Bem voor de Volkskrant

Lees verder

Thuismuseum op bezoek bij FOTODOK

In een video neemt cultuurvlogger Lieke van Thuismuseum.nl je mee op online rondleiding door de tentoonstelling ‘This Creaking Floor and All the Ceilings Below’. Ten tijde van corona en gesloten musea, was het doel van Thuismuseum om de musea toch bereikbaar te maken bij de mensen thuis.

Lees verder

Crowdfunding boek Bart Lunenburg

De in Utrecht gevestigde kunstenaar Bart Lunenburg werkte ruim een jaar aan een onderzoek naar de gelaagde geschiedenis van het gebouw aan Lange Nieuwstraat 7.  Zijn onderzoek leidde tot de tentoonstelling. This Creaking Floor and All the Ceilings Below die vanaf maart te zien is bij FOTODOK en Casco Art Institute: Working for the Commons.

Lees verder

Opening installatie Domplein – Alexander van Michał Siarek

Alexander is gebaseerd op de relatie tussen politiek en geschiedenis en focust zich op de constructie van een nationale mythe in het voormalige Joegoslavië, de Macedonische republiek – een staat zonder naam, gefixeerd op een discussie over oorsprongen die zo ver terg in het verleden gaan, dat ze misschien niet eens hebben bestaan.

Lees verder

‘JOINT MEMORY: PHOTOGRAPHIC FRAGMENTS’

Met trots kondigt FOTODOK haar nieuwe tentoonstelling aan: ‘Joint Memory: Photographic Fragments’. Collectief geheugen, maatschappelijk geheugen, cultureel geheugen, klassengeheugen, publiek geheugen, familiegeheugen

Lees verder

DE DAG VAN DE NATIONALITEIT – ZONDER PAPIEREN KOM JE NERGENS

Je beseft je vast niet hoeveel je aan je nationaliteit te danken hebt. Het Nederlanderschap geeft je toegang tot werk, trouwen en een sociaal vangnet als het een keer wat minder goed gaat. Met je paspoort kun je de hele wereld over reizen zonder gedoe. Voor jou is je nationaliteit vanzelfsprekend. Maar wat betekent het voor iemand om geen nationaliteit te hebben?

Lees verder

METEOROLOGICA: OBSERVATIONS VAN MARICA KOLCHEVA

Mensen hebben zich altijd al beziggehouden met het weer. We zijn afhankelijk van het weer voor onze gezondheid, ons eten en ons welzijn. Al sinds de tijd van de Babyloniërs en de oude Grieken zijn mensen gefascineerd door weersverschijnselen en hun weerslag op menselijke activiteiten.

Lees verder

Common Grounds: Story / Heritage

FOTODOK en Casco Art Institute: Working for the Commons delen sinds 2014 een gebouw in het hart van Utrecht: Lange Nieuwstraat 7 in het Abraham Dolehof. In 2020 komen de twee organisaties samen om te reflecteren op de geschiedenis en de ontwikkeling van onze gemeenschappelijke grond

Lees verder

BLURRING THE LINES 2019 – VOOR JONG TALENT

Photography has evolved considerably since its invention, and education can, without any doubt, be seen as a significant element that has accompanied and shaped this evolution. The way in which photography students and thus emerging photographers are exploring the photography boundaries is a captivating subject, and has inspired the project Blurring the Lines to start three years ago in collaboration with Steve Bisson. 

Lees verder

Steun Fotodok