TENTOONSTELLING

OUTDOOR INSTALLATIE YARA JIMMINK – WHEN SUMMER BECAME WINTER

FOTODOK presenteert het project When Summer Became Winter (2019 – heden) van Yara Jimmink. De buitenopstelling op de werf van Het Utrechts Archief is open om te zien van 14 augustus t/m 13 september 2021. Mocht je geïnteresseerd zijn om Yara persoonlijk te feliciteren met haar werk, kom dan 13 augustus naar de informele opening om 14u in de tuin van Het Utrechts Archief.

Lees verder

PRESALE ‘Pass it on’

Maak kennis met het eerste fotoboek gepubliceerd door FOTODOK! ‘Pass It On. Private Stories, Public Histories’ is het vervolg van de gelijknamige tentoonstelling die plaatsvond bij FOTODOK van november 2020 tot en met februari 2021. Aangezien de show voor het grootste gedeelte was gepland tijdens een lockdown, is FOTODOK op zoek gegaan naar alternatieve manieren om deze tentoonstelling aan ons publiek te tonen. Zo hebben we een virtuele rondleiding gecreëerd waar onze bezoekers zich konden onderdompelen in een digitale ruimte.

Lees verder

Pass It On. Private Stories, Public Histories

FOTODOK nodigt de kunstenaars Inge Meijer (NL), Lebohang Kganye (ZA), Marianne Ingleby (US/NL), en Pablo Lerma (ES/NL) uit om de tentoonstellingsruimte aan Lange Nieuwstraat 7 gedurende drie maanden over te nemen en de ruimte te transformeren naar een dynamische plek waar ze kunnen werken aan lopende projecten, waar ze een inkijk geven in hun artistieke processen en de dialoog aangaan met bezoekers.

Lees verder

Terugblik: Graduation Show HKU Photography 2020

Van 17 t/m 20 september 2020 was het eindexamenwerk van studenten HKU Media Photography die afgelopen juni afstudeerden te zien bij FOTODOK. 4 dagen toonden de ruimtes aan Lange Nieuwstraat 7 het werk van Nadine Borst, Eline de Bruijn, Josse Carstens, Nathan van Ewijk, Nathalie Folkersma-van der Straaten, Willemijn Heldoorn, Roeland Lenoir, Sterre Otten, Daan Russcher en Nathalie Westerveld. Hieronder een korte beeldimpressie.

Lees verder

Pers – Joint Memory: Photographic Fragments

FOTODOK presenteert een selectie van media materiaal gewijd aan de tentoonstelling Joint Memory: Photographic Fragments Anastasia Mityukova. Project Iceworm – Essay door Duncan Wooldrigde voor GUP – Stefanos Tsivopoulos. The Precarious Archive – Interview door Steve Bisson voor Urbanautica – Michał Siarek. Alexander – Radio-interview door Daria Tuminas voor Stranded FM – Florian Göttke. Burning Images: Between Tradition and Politics – Essay door Merel Bem voor de Volkskrant – Tentoonstellingsreview door Merel Bem voor de Volkskrant

Lees verder

Thuismuseum op bezoek bij FOTODOK

In een video neemt cultuurvlogger Lieke van Thuismuseum.nl je mee op online rondleiding door de tentoonstelling ‘This Creaking Floor and All the Ceilings Below’. Ten tijde van corona en gesloten musea, was het doel van Thuismuseum om de musea toch bereikbaar te maken bij de mensen thuis.

Lees verder

Crowdfunding boek Bart Lunenburg

De in Utrecht gevestigde kunstenaar Bart Lunenburg werkte ruim een jaar aan een onderzoek naar de gelaagde geschiedenis van het gebouw aan Lange Nieuwstraat 7.  Zijn onderzoek leidde tot de tentoonstelling. This Creaking Floor and All the Ceilings Below die vanaf maart te zien is bij FOTODOK en Casco Art Institute: Working for the Commons.

Lees verder

Opening installatie Domplein – Alexander van Michał Siarek

Alexander is gebaseerd op de relatie tussen politiek en geschiedenis en focust zich op de constructie van een nationale mythe in het voormalige Joegoslavië, de Macedonische republiek – een staat zonder naam, gefixeerd op een discussie over oorsprongen die zo ver terg in het verleden gaan, dat ze misschien niet eens hebben bestaan.

Lees verder

‘JOINT MEMORY: PHOTOGRAPHIC FRAGMENTS’

Met trots kondigt FOTODOK haar nieuwe tentoonstelling aan: ‘Joint Memory: Photographic Fragments’. Collectief geheugen, maatschappelijk geheugen, cultureel geheugen, klassengeheugen, publiek geheugen, familiegeheugen

Lees verder

Steun Fotodok

Nieuwsbrief