TENTOONSTELLING

Nieuwe tentoonstelling: Who’s in Control?

In de tentoonstelling Who’s in control? presenteert FOTODOK het werk van (inter)nationale fotografen die ons met een nieuwe blik laten kijken naar de structuren die onder de huidige maatschappelijke veranderingen liggen.

Lees verder

In gesprek met Alexander Chekmenev over Passport

De tentoonstelling Voorbij Wij en Zij gaat over identiteitsvorming, van individuen en van groepen. In de periode voorafgaand aan de tentoonstelling interviewde FOTODOK fotograaf Alexander Chekmenev, wiens project Passport (1994/1995) onderdeel is van de tentoonstelling. We stelden vragen over zijn achtergrond als fotograaf en over zijn ervaring van het project. Over de ontvangst van het project in Oekraïne, over de verwerking van Passport tot een boek en over de urgentie van het project vandaag de dag.

Lees verder

Slotweek FOTODOK met intense VR-ervaring BeAnotherLab

Het MOMA, Centre Pompidou, het IDFA, festivals in Korea en Canada: het kunstenaarscollectief BeAnotherLab reist de hele wereld over voor een virtual reality-beleving waarin je je wérkelijk lijkt te verplaatsen in een ander. FOTODOK is dan ook heel blij dat je drie nieuwe verhalen van 16 t/m 20 oktober bij FOTODOK kunt beleven. Het IDFA noemde het ‘een van de digitale projecten die we moeten onthouden’, de New York Times was gefascineerd, WIRED schreef een inspirerend artikel. We overdrijven niet graag bij FOTODOK, maar vinden serieus dat je hier gewoon bij MOET zijn. 

Lees verder

TENTOONSTELLING: VOORBIJ WIJ EN ZIJ

Sluiten we in of sluiten we uit? In het licht van de huidige ontwikkelingen omtrent globalisering, polarisatie, politieke debatten en migratiestromen, gaat Voorbij Wij en Zij in op identiteits- en groepsvorming.

Lees verder

Rondleidingen door Voorbij Wij en Zij

Wil je als groep een tentoonstelling van FOTODOK bezoeken en wil je nét iets meer toelichting op de werken, in gesprek gaan met elkaar over specifieke beelden en het thema? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor rondleidingen.

Lees verder

Tentoonstelling: (Re)Inventing Nature

We leven in een tijd waarin natuur en technologie steeds meer één worden. Een geliefd huisdier kan je klonen, bejaarden krijgen gezelschap van robots en lichamelijke gebreken worden verholpen door implantaten. Van 3 maart t/m 23 april 2017 staat FOTODOK in het teken van de nieuwe tentoonstelling (Re)Inventing Nature.

Lees verder

BELIEF, ON THE MOVE: Letterlijk over de wereld

Geloof is in beweging. Letterlijk, over de wereld, maar ook bij individuen in de (persoonlijke) zoektocht naar zingeving. De politieke situatie in de wereld veroorzaakt een nieuwe geografische spreiding van verschillende geloofsovertuigingen met hun bijbehorende principes, dogma’s en strijd. FOTODOK toont werk van diverse fotografen en filmmakers die in hun projecten deze veranderende wereld vastleggen.

Lees verder

Het Vijfde Seizoen presenteert: Another Place, My Life

Vanaf 10 juli t/m 21 augustus is er in de tentoonstellingsruimte van FOTODOK een tentoonstelling te zien van Het Vijfde Seizoen onder met de titel Another Place, My Life. Het kunstenaarsverblijf Het Vijfde Seizoen staat op de Willem Arntsz Hoeve in het dorp Den Dolder, op een historisch instellingsterrein waar patiënten te midden van de natuur kunnen herstellen. Kunstenaars wonen en werken er drie maanden en maken er een nieuw werk vanuit intensieve observatie en interactie met patiënten en medewerkers van de instelling. 

Lees verder

Steun Fotodok