TENTOONSTELLING

DE DAG VAN DE NATIONALITEIT – ZONDER PAPIEREN KOM JE NERGENS

Je beseft je vast niet hoeveel je aan je nationaliteit te danken hebt. Het Nederlanderschap geeft je toegang tot werk, trouwen en een sociaal vangnet als het een keer wat minder goed gaat. Met je paspoort kun je de hele wereld over reizen zonder gedoe. Voor jou is je nationaliteit vanzelfsprekend. Maar wat betekent het voor iemand om geen nationaliteit te hebben?

Lees verder

METEOROLOGICA: OBSERVATIONS VAN MARICA KOLCHEVA

Mensen hebben zich altijd al beziggehouden met het weer. We zijn afhankelijk van het weer voor onze gezondheid, ons eten en ons welzijn. Al sinds de tijd van de Babyloniërs en de oude Grieken zijn mensen gefascineerd door weersverschijnselen en hun weerslag op menselijke activiteiten.

Lees verder

Common Grounds: Story / Heritage

FOTODOK en Casco Art Institute: Working for the Commons delen sinds 2014 een gebouw in het hart van Utrecht: Lange Nieuwstraat 7 in het Abraham Dolehof. In 2020 komen de twee organisaties samen om te reflecteren op de geschiedenis en de ontwikkeling van onze gemeenschappelijke grond

Lees verder

BLURRING THE LINES 2019 – VOOR JONG TALENT

Photography has evolved considerably since its invention, and education can, without any doubt, be seen as a significant element that has accompanied and shaped this evolution. The way in which photography students and thus emerging photographers are exploring the photography boundaries is a captivating subject, and has inspired the project Blurring the Lines to start three years ago in collaboration with Steve Bisson. 

Lees verder

Nieuwe tentoonstelling: Who’s in Control?

In de tentoonstelling Who’s in control? presenteert FOTODOK het werk van (inter)nationale fotografen die ons met een nieuwe blik laten kijken naar de structuren die onder de huidige maatschappelijke veranderingen liggen.

Lees verder

In gesprek met Alexander Chekmenev over Passport

De tentoonstelling Voorbij Wij en Zij gaat over identiteitsvorming, van individuen en van groepen. In de periode voorafgaand aan de tentoonstelling interviewde FOTODOK fotograaf Alexander Chekmenev, wiens project Passport (1994/1995) onderdeel is van de tentoonstelling. We stelden vragen over zijn achtergrond als fotograaf en over zijn ervaring van het project. Over de ontvangst van het project in Oekraïne, over de verwerking van Passport tot een boek en over de urgentie van het project vandaag de dag.

Lees verder

Slotweek FOTODOK met intense VR-ervaring BeAnotherLab

Het MOMA, Centre Pompidou, het IDFA, festivals in Korea en Canada: het kunstenaarscollectief BeAnotherLab reist de hele wereld over voor een virtual reality-beleving waarin je je wérkelijk lijkt te verplaatsen in een ander. FOTODOK is dan ook heel blij dat je drie nieuwe verhalen van 16 t/m 20 oktober bij FOTODOK kunt beleven. Het IDFA noemde het ‘een van de digitale projecten die we moeten onthouden’, de New York Times was gefascineerd, WIRED schreef een inspirerend artikel. We overdrijven niet graag bij FOTODOK, maar vinden serieus dat je hier gewoon bij MOET zijn. 

Lees verder

Steun Fotodok

Nieuwsbrief