TENTOONSTELLING

THERE IS SOMETHING ABOUT MY FAMILY

Jaarlijks maken we miljarden familiefoto’s: een aaneenschakeling van vooral gelukkige momenten. Maar wat als de blik van fotografen en kunstenaars op (hun) familie onderzoekender en kritischer wordt? Van 3 april t/m 5 juni presenteren we de tentoonstelling There is Something about My Family. Op indringende wijze leggen internationale fotografen en kunstenaars familieverbanden vast.

Lees verder

(No) Privacy

Hoe zichtbaar willen we eigenlijk zijn? En hoeveel invloed hebben wij zelf nog op de verspreiding van onze (visuele) informatie? De huidige netwerksamenleving, waarin we worden overspoeld door nieuwe technologische mogelijkheden, biedt kansen en bedreigingen die vragen om bezinning. Kom naar de tentoonstelling (No) Privacy en vorm je eigen positie in dit debat.

Lees verder

‘Kijk! Mijn Straat’

Nederland, van boven een vlak en weinig divers land met voornamelijk water, wat huizen en een hoop platteland. Maar wanneer je wat meer inzoomt, zie je hoe divers de buurten in die dorpen en steden zijn. Denk aan de de kleine plattelandsdorpjes in Friesland in vergelijking met de flatgebouwen in de Bijlmer. In wat voor buurt leef jij en hoe zou je die buurt in beeld vastleggen?

Lees verder

Oorlogsarena: Utrecht 40-45

Op 5 mei 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd – de bevrijding van Utrecht volgde twee dagen later. Daarom staat Culturele Zondagen op zondag 3 mei uitgebreid stil bij wat deze intensieve oorlogsperiode voor de stad en haar inwoners betekend heeft.

Lees verder

TENTOONSTELLING CASCO

FOTODOKs huisgenoot Casco – Office for art, theory and design presenteert twee solotentoonstellingen met nieuw werk-in-opdracht van kunstenaars Melanie Gilligan en The Otolith Group.

Lees verder

VOLGEN ROBOTS HUN HART OF HUN HARDWARE?

Soft Machines: Where the Optimized Human Meets Artificial Empathy is een thema dat zich richt op het heden en de nabije toekomst van de relatie tussen mens en machine. Computers en robots vormen zich steeds meer naar ethische en emotionele belangen, terwijl onze gevoelswereld in toenemende mate wordt ingegeven door de dagelijkse en intieme omgang met technologie. Het festivalprogramma is samengesteld door een team van vier Amerikaanse curatoren: A.E. Benenson, Ken Farmer, Dr. Leah Kelly en Noah Hutton.

Lees verder

Power of Water

Power of Water toont werk van Kael Alford (USA), Benoit Aquin (CAN), Edward Burtynsky (CAN), Elspeth Diederix (NL), Anne Geene (NL), Marie-José Jongerius (NL), Carl de Keyzer (BE), Disputed Waters (o.a. Johannes Abeling en Ronald de Hommel), Jan Rosseel (BE), Niels Stomps (NL) en Brian Voermans (NL).

Lees verder

SPUTNIK PHOTOS

FOTODOK opent de nieuwe ruimte met een overzichtstentoonstelling van het Oost-Europese fotografencollectief Sputnik Photos*. FOTODOK is geïnspireerd geraakt door de werkwijze van dit collectief.

Lees verder

Steun Fotodok