TENTOONSTELLING

VERZAMELPLAATS VERHALEN UIT HET UTRECHTSE LANDSCHAP

FOTODOK presenteert met Academiegalerie (HKU) en FASadE Verzamelplaats, Verhalen uit het Utrechtse Landschap met werk van Laura Cnossen, Che van Duinen, Ashley Faye, David Galjaard, Sanna Gertenbach, Froukje de Jong, Lisa Klaverstijn, Karel Kroonenberg, Bas Lengemann, Kevin Osepa, Tessa Soppe en Lisette Swier

Lees verder

THE RISE OF POPULISMIN EUROPE

FOTODOK presenteert i.s.m. Vrede van Utrecht The Rise of Populism in Europe met (nieuw) werk van Nico Baumgarten (DE), Tinka & Frank Dietz (DE), Andrea Gjestvang (NO), Rami Hanafi (FI), Wendy Marijnissen (BE), The Prism (GR), Jan-Joseph Stok (NL/FR), Ed Thompson (GB), Maria Turchenkova (RUS), Dirk-Jan Visser (NL) en meer.

Lees verder

OPNIEUW 18

De fototentoonstelling toont Utrechters met foto’s van hen als 18-jarige en foto’s anno nu, geportretteerd door de fotografen Ivo van der Bent (1983), Heidi de Gier (1977) en Ringel Goslinga (1969). De levensgrote portretten zijn te zien vanaf 22 oktober t/m 4 november op het Domplein.

Lees verder

THE RISE OF POPULISM

The Rise of Populism is een meerjarig fotografieproject over populistische ontwikkelingen in Europa met verhalen uit Nederland, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Engeland, Finland, Griekenland en Duitsland.

Lees verder

DREAM CITY – ANOEK STEKETEE

Mocht je Dream City van Anoek Steketee en Eefje Blankevoort vorige zomer in het Nederlands Fotomuseum hebben gemist, niet getreurd! FOTODOK presenteert de gelauwerde tentoonstelling (uitgeroepen tot een van de beste van 2011 door Volkskrant recensent Merel Bem) vanaf 2 september in een speciale editie bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn.

Lees verder

VERZAMELPLAATS – VERHALEN UIT HET UTRECHTSE LANDSCHAP

In Verzamelplaats ontmoeten groene vergezichten, stadslandschappen en hun inwoners elkaar om een rijk geschakeerd beeld te schetsen van Utrecht en haar omgeving. Van veranderende en verdwijnende stadsbeelden, letterlijke en figuurlijke rafelranden van de stad, relaties tussen natuur en cultuur tot willekeurige maar bijzondere ontmoetingen op straat die leiden tot intense één op één projecten. Ruig zwart-wit, stemmig kleur, groot en kleinbeeld in Verzamelplaats kom het allemaal samen.

Lees verder

BIRTH OF A NATION – DAYA CAHEN

FOTODOK toont film en fotografie van Daya Cahen rond de cadettenopleiding 'Cadet school nr 9' in Moskou. Op de opleiding – uniek in de wereld – leren meisjes tussen de 11 en de 17 jaar hoe ze de ideale Russische patriot én de ideale vrouw moeten zijn. Birth of a Nation is een belangrijk document dat inzicht geeft in het hedendaagse Rusland van Poetin dat heldendom en patriottisme propageert.

Lees verder

TRANSITIONS

In Transitions onderzoeken fotografen uit Nederland en Amerika stedelijke gebieden in (gedwongen) verandering. Het internationale samenwerkingsproject begon in de Amerikaanse stad Rochester, thuisbasis van KODAK. Het bedrijf speelde niet goed in op de digitale ontwikkelingen in de fotografie en verloor daardoor haar positie als grootste werkgever van de stad

Lees verder

Steun Fotodok