TENTOONSTELLING

OPNIEUW 18

De fototentoonstelling toont Utrechters met foto’s van hen als 18-jarige en foto’s anno nu, geportretteerd door de fotografen Ivo van der Bent (1983), Heidi de Gier (1977) en Ringel Goslinga (1969). De levensgrote portretten zijn te zien vanaf 22 oktober t/m 4 november op het Domplein.

Lees verder

THE RISE OF POPULISM

The Rise of Populism is een meerjarig fotografieproject over populistische ontwikkelingen in Europa met verhalen uit Nederland, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Engeland, Finland, Griekenland en Duitsland.

Lees verder

DREAM CITY – ANOEK STEKETEE

Mocht je Dream City van Anoek Steketee en Eefje Blankevoort vorige zomer in het Nederlands Fotomuseum hebben gemist, niet getreurd! FOTODOK presenteert de gelauwerde tentoonstelling (uitgeroepen tot een van de beste van 2011 door Volkskrant recensent Merel Bem) vanaf 2 september in een speciale editie bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn.

Lees verder

VERZAMELPLAATS – VERHALEN UIT HET UTRECHTSE LANDSCHAP

In Verzamelplaats ontmoeten groene vergezichten, stadslandschappen en hun inwoners elkaar om een rijk geschakeerd beeld te schetsen van Utrecht en haar omgeving. Van veranderende en verdwijnende stadsbeelden, letterlijke en figuurlijke rafelranden van de stad, relaties tussen natuur en cultuur tot willekeurige maar bijzondere ontmoetingen op straat die leiden tot intense één op één projecten. Ruig zwart-wit, stemmig kleur, groot en kleinbeeld in Verzamelplaats kom het allemaal samen.

Lees verder

BIRTH OF A NATION – DAYA CAHEN

FOTODOK toont film en fotografie van Daya Cahen rond de cadettenopleiding 'Cadet school nr 9' in Moskou. Op de opleiding – uniek in de wereld – leren meisjes tussen de 11 en de 17 jaar hoe ze de ideale Russische patriot én de ideale vrouw moeten zijn. Birth of a Nation is een belangrijk document dat inzicht geeft in het hedendaagse Rusland van Poetin dat heldendom en patriottisme propageert.

Lees verder

TRANSITIONS

In Transitions onderzoeken fotografen uit Nederland en Amerika stedelijke gebieden in (gedwongen) verandering. Het internationale samenwerkingsproject begon in de Amerikaanse stad Rochester, thuisbasis van KODAK. Het bedrijf speelde niet goed in op de digitale ontwikkelingen in de fotografie en verloor daardoor haar positie als grootste werkgever van de stad

Lees verder

OBJECTS IN MIRROR – THE IMAGINATION OF THE AMERICAN LANDSCAPE

De roadmovie Easy Rider, Yellowstone National Park, Route 66, Stephen Shores Uncommon Places of David Lynch’ Twin Peaks; willekeurige namen en plekken die direct tot de verbeelding spreken. In Objects in Mirror wordt duidelijk hoezeer het Amerikaanse landschap doorgedrongen is tot ons dagelijks leven: in films, in reclames, in boeken, in muziek.

Lees verder

Steun Fotodok