FOTODOK & Samenwerken

FOTODOK organiseert fototentoonstellingen over belangrijke maatschappelijke thema’s en creëert hierdoor nieuwe inzichten bij deze vaak complexe onderwerpen. Voor organisaties die met deze onderwerpen bezig zijn, kan de tentoonstelling en de ervaring van FOTODOK dan ook nieuwe perspectieven bieden. 

FOTODOK verzorgt regelmatig een onderdeel van bijvoorbeeld congressen, seminars en zakelijke bijeenkomsten. We doen dit rond maatschappelijke thema’s die in onze tentoonstelling centraal stonden.

Wilt u een mogelijke samenwerking bespreken dan kan dat door een bericht te sturen aan info@fotodok.org

Thema’s van onze laatste tentoonstellingen:

Macht (Who’s in control)
Toekomst van werk (Why Work)
In en uitsluiting (Voorbij Wij en Zij)
Relatie technologie en natuur (Reinventing Nature)
Geloof (Believe on the Move)
Populisme (The Rise of Populism)
Privace (No Privacy)
Familie (There’s something about my family)

Voor 2019 Staan Voedsel en Collectief geheugen geprogrammeerd.

Enkele voorbeelden:

Beeldblog
Het thema in- en uitsluiting stond centraal op een symposium van Philips voor medische ontwerpers waarin verschillende sprekers rond dit thema hun visie deelden. FOTODOK had met haar tentoonstelling Voorbij Wij en Zij zich in dit thema verdiept. FOTODOK had voorafgaand aan het symposium contact met alle sprekers gehad om te bespreken wat de precieze essentie van ieders verhaal was. Vervolgens selecteerde FOTODOK een fotoserie die een extra lading gaf aan het verhaal van de spreker en lichtte deze selectie op het podium kort toe. Het verhaal van de sprekers kreeg hiermee een extra laag en het verhaal bleef de aanwezige gasten veel beter bij.

Tijdens een bijeenkomst van de Universiteit Utrecht in TivoliVredenburg over de toekomst van werk verzorgde FOTODOK een beeldblog tussen twee lezingen in. De selectie beelden relateerden aan het onderwerp van de beide sprekers en vormde een welkome, inhoudelijke afwisseling tijdens de bijeenkomst

Pop-up tentoonstellingen
Bij een congres in De Doelen in Rotterdam over de toekomst van de onderkant van de arbeidsmarkt georganiseerd door het Kennisinstituut Werk en Inkomen met 600 voornamelijk wetenschappers liet FOTODOK een selectie uit haar tentoonstelling Why Work? zien. De dag voorafgaand aan het congres is de tentoonstelling opgebouwd.

Tijdens een CEO diner van Capgemini richtte FOTODOK de diner-locatie in met een deel van de tentoonstelling Why Work? Het thema van de avond was de toekomst van werk. FOTODOK lichtte tijdens het diner de tentoonstelling kort toe en alle gasten kregen een boek mee van een fotograaf uit de tentoonstelling.

 

Steun Fotodok

Nieuwsbrief