Lighthouse

FOTODOK ziet het als haar verantwoordelijkheid om niet alleen zichtbaarheid te creëren voor het werk van opkomende beeldmakers, maar ook om ze op andere manieren te ondersteunen. Dat doen we door ons netwerk open te stellen en door een platform en een plek te zijn waar ze zich kunnen doorontwikkelen.

 

Lighthouse is een programma dat FOTODOK is gestart in 2019. Jaarlijks financieren, begeleiden en ondersteunen we met Lighthouse 10 gemotiveerde opkomende fotografen. Door middel van masterclasses en inspiratiesessies ontwikkelen ze een nieuw projectplan. De focus van Lighthouse ligt op de artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van de talenten.

Lighthouse Interview #2 – Joeri Boelhouwer

Voor het tweede deel van deze reeks interviews sprak Stagiaire Robin Schaap, student aan de Reinwardt Academie met fotograaf Joeri Boelhouwer. Voor haar onderzoek interviewt ze alle deelnemers aan de lopende editie van Lighthouse en onderzoekt ze de verdere ontwikkeling van FOTODOK’s talentenprogramma.

Lees verder

Lighthouse interview #1 – Kevita Junior

Stagiaire Robin Schaap, student aan de Reinwardt Academie richt zich in haar onderzoek op de verdere ontwikkeling van FOTODOK’s talentenprogramma. Voor haar onderzoek interviewt ze alle deelnemers aan deze editie van Lighthouse. Voor het eerste interview maken we kennis met Kevita Junior, documentaire- en portretfotograaf.

Lees verder

OPEN CALL LIGHTHOUSE 2022/2023

Ben je een beginnend fotograaf en wil je een uniek programma volgen dat je ondersteunt, inspireert en je een waardevolle verbinding geeft met het werkveld? Schrijf je dan nu in voor Lighthouse. We helpen je met het verkrijgen van cultureel ondernemerschapsvaardigheden en je krijgt de kans te werken aan de ontwikkeling van een overtuigend projectplan. We zoeken 8 fotografen die in 2022 afgestudeerd zijn aan een Nederlandse academie en 2 zelf ontwikkelde fotografen die maximaal 5 jaar professioneel werkzaam zijn als fotograaf.

Lees verder

Kom naar de OPEN STUDIO: ON PROCESS AND PRACTICE van 3 t/m 24 april

De Open Studio presenteert een selectie van ”works in progress” gemaakt door 10 opkomende kunstenaars –  de deelnemers van FOTODOK’s talent programma Lighthouse 2021/2022: Chris Becher, Marvel Harris, Lena Holzer, Daniël Lokerse, Sana Mulay, Nastassja Nefjodov, Peter Pflügler, Katharina Siegel, Rens de Vries en Mirre Korevaar-Wijnja. Hoe ontstaat en ontwikkelt een fotografisch oeuvre of serie zich? Welke talloze tussenstappen worden gemaakt vanaf een eerste idee tot aan een werk dat je gerealiseerd zou noemen? Wat betekent het om je te verhouden tot het fotografisch medium in de pluralistische wereld van vandaag de dag?

Lees verder

OPEN CALL Lighthouse 2021-2022 Meld je nu aan!

Ben je een beginnend fotograaf en wil je een uniek programma volgen dat je ondersteunt, inspireert en je een waardevolle verbinding geeft met het werkveld? Schrijf je dan nu in voor Lighthouse, hét programma dat nieuw talent helpt om bijzondere ideeën uit te werken tot een overtuigend projectplan. We zoeken 8 fotografen die in 2021 afgestudeerd zijn aan een Nederlandse academie en 2 autodidacten die maximaal 5 jaar professioneel werkzaam zijn als fotograaf. Alle 10 met een flinke portie motivatie én affiniteit voor maatschappelijk urgente thema’s.

Lees verder

Lighthouse

Lighthouse is een programma dat FOTODOK is gestart in 2019. Jaarlijks financieren, begeleiden en ondersteunen we met Lighthouse 10 gemotiveerde opkomende fotografen. Door middel van masterclasses en inspiratiesessies ontwikkelen ze een nieuw projectplan. De focus van Lighthouse ligt op de artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van de talenten.

Lees verder

Crowdfunding Lighthouse talent

Help onze fotografische projecten te transformeren naar drie-dimensionale draagbare presentaties waarmee we de harten van het publiek kunnen winnen in de openbare ruimte!

Lees verder

MEET THE FOTODOK TALENTS Lighthouse 2020/2021

Hoe kun je als jonge maker jezelf ontwikkelen terwijl de wereld wordt stilgelegd door een pandemie? Hoe kun je maatschappelijke kwesties aankaarten wanneer je publiek zijn bewegingsvrijheid kwijt raakt? En hoe kun je je financieel staande houden terwijl de economie krimpt? Het ondersteunen van beeldmakers is belangrijk om onszelf te blijven voeden met nieuwe perspectieven.

Lees verder

Lighthouse 2020/2021 juryrapport

Hoe kun je als jonge maker jezelf ontwikkelen terwijl de wereld wordt stilgelegd door een pandemie? Hoe kun je maatschappelijke kwesties aankaarten wanneer je publiek zijn bewegingsvrijheid kwijt raakt? En hoe kun je je financieel staande houden terwijl de economie krimpt? Het ondersteunen van beeldmakers is belangrijk om onszelf te blijven voeden met nieuwe perspectieven. Als we grip willen krijgen op

Lees verder

Meld je nu aan voor Lighthouse 2020/2021

Ben je deze zomer afgestudeerd als documentair fotograaf of beeldmaker aan een Nederlandse academie binnen een afdeling fotografie? Wil je een programma volgen dat je ondersteunt en inspireert om een nieuw projectplan te ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor Lighthouse, hét programma dat nieuw talent helpt om bijzondere ideeën uit te werken tot een waardevol en overtuigend projectplan.

Lees verder

ALLEEN MAAR WINNAARS – LIGHTHOUSE 2019/2020

In Augustus 2019 is FOTODOK gestart met een nieuw talent ontwikkelingsprogramma voor jonge fotografen. Met Lighthouse biedt FOTODOK negen recent afgestudeerde fotografen en beeldmakers de mogelijkheid een nieuw project te ontwikkelen.

Lees verder

Steun Fotodok