BEELD VAN DE WEEK #2

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen of van het internetZonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

BEELD VAN DE WEEK #2

1.a. Wat gebeurt er in deze afbeelding?
1.b. Wat zie je waardoor je dat denkt?

 

2. Waar stond de fotograaf toen hij deze foto maakte denk je? Waar kun je dat aan zien?

 

3.a. Deze foto is gemaakt in juli 2020, toen we net een paar maanden volop in de corona pandemie zaten wereldwijd. Wat zijn beelden die als eerste in jou opkomen als jij aan corona denkt?
3b. Wat zou deze foto te maken kunnen hebben met de corona pandemie?

Fotograaf Carlos Ossario fotografeerde een drive-in concert van de Canadese rockband Monster Truck op 17 juli 2020.

 

Omdat in deze periode gewone concerten niet waren toegestaan werden er in Toronto, Canada concerten georganiseerd op grote parkeerplaatsen.

 

Vanuit je auto kon je dan het concert bijwonen, en toch op gepaste afstand van andere mensen blijven. Je ziet fans die helemaal opgaan in de muziek ondanks de wat gekke omstandigheden.

 

Meer beelden zien van het drive-in concert? Klik hier

Elke week zie je hier een nieuw beeld met daarbij een vraag, een opdracht of een kijk van iemand anders op het beeld. Actueel beeld uit het nieuws, of een prikkelend beeld uit een van onze tentoonstellingen. Zonder meteen de uitleg bij het beeld te geven, nodigen we je uit om het beeld te bekijken, misschien wel iets langer dan je normaal zou doen, en erover na te denken aan de hand van een korte opdracht. En het mooie is, je kan niets fout doen! Het gaat om wat jij ziet en wat jij denkt. Door dit vaak te oefenen word je hier steeds beter in en ga je ontdekken hoe fotografen te werk gaan en hoe beeld werkt.

Meer Beeld van de week

Steun Fotodok

Nieuwsbrief